Dovednosti získané v rámci projektu přinesly žákům naší školy úspěch v celonárodní fotografické soutěži

10.12.2012 17:30

V rámci našeho projektu "Nové příběhy..." žáci obou partnerských škol rozvíjeli nové zkušenosti a dovednosti. Jednou z takových aktivit, která učila žáky novým dovednostem byla práce s digitálním fotoaparátem. A výsledky naší práce jsou vidět i mimo náš projekt.

Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo na podzim tohoto roku již 2. ročník fotografické soutěže „Život kolem nás“. Soutěž byla určena pro všechny děti a žáky, kteří navštěvují střediska pro volný čas, školní kluby a školní družiny a NNO pracující s dětmi a mládeží. 

V úterý 4. prosince 2012 byla v prostorech Evropského domu v Praze zahájena výstava nejlepších fotografií dětí a žáků z celé České republiky a zároveň zde proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků celonárodní fotografické soutěže. 

Do fotografické soutěže se zapojilo celkem 5 žáků z naší školy. Martin Groh obsadil v konečném pořadí fantastické 1. místo za práci s názvem „Úsměv, prosím“ a Šimon Vondráček se umístil na 2. místě – název práce „Společně to zvládneme“. Oba mladí fotografové soutěžili v kategorii „Školní družiny“. Oceněným žákům moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy. 

Další fotografie jsou k dispozici zde: www.daneta.cz/akce/uspech-zakua-nasi-skoly-v-celonarodni-fotograficke-soutezi-zivot-kolem-nas

Josef Suchánek
Zpět