Listopad - divadlo, péče o zvířátka a Česko-slovensko-anglický slovník zvířat

07.11.2011 11:46

Listopadem nás provází příběh o pejskovi a kočičce "Jak hráli divadlo a na Mikuláše co bylo". Proto na začátku měsíce se ve škole s žáky četl tento příběh, který nás inspiroval k několika aktivitám. Hned první byla návštěva divadelního představení "O pejskovi a kočičce", které na svých prknech hrají herci z královéhradeckého divadla DRAK. Celé představení bylo velmi zajímavé, všem se nám moc líbilo a především inspirovalo náš dramaterapeutický kroužek k nacvičení malé divadelní hry, kterou žáci představí během prosince.

Dalšími aktivitami pro měsíc listopad jsou péče o zvířátka - povídání si o tom, jak se starat o zvíře apod., návštěva prodejny se zvířaty, nejrůznější výlety (např. do Minizoo nebo do Přírodovědného centra) a také zooterapie, která na naší škole pravidelně probíhá a je velice oblíbenou součástí edukace.

Česko-slovensko-anglický slovníček bude společnou prací obou partnerských škol - žáci namalují do slovníčku zvířátka a za pomoci učitelů připraví jeden společný výstup. Tímto výstupem bude powerpointová prezentace: Česko-slovensko-anglický slovník zvířat.

Zpět