Návštěva partnerské zoo prodejny

19.04.2012 20:54

Dnes, 19. dubna 2012 jsme se rozhodli, že žákům naší třídy 1. P zpestříme výuku malým výletem a exkurzí do prodejny zvířat. Cílem se stala naše partnerská prodejna projektu ZooExpo v Hradci Králové. A koho naše děti rozhodně nezapomněly pozvat na naši výpravu? Přece naše kamarády pejska a kočičku. Nejdříve jsme s velkým jásotem jeli MHD. Plni očekávání jsme doputovali společně s pejskem i kočičkou až k prodejně, kde nás mile přivítali majitelé pan a paní Vykyslí.


Při vstupu nás ohromili svou veselou hravostí skotačivé opičky, dále se žáci naší třídy rozhlíželi a o zrakové vjemy nebyla opravdu nouze. Martina zaujalo terárium s baziliškem, Sára pozorovala morčátka a Vláďa s velkým nadšením sledoval na jedné straně akvária s rybičkami a na druhé straně hbitého leguána. S radostí jsme uvítali možnost si tohoto pro nás exotického tvora prohlédnout z blízka bez skleněné bariéry. Teprve čtyřměsíční leguán nejdříve nebyl k udržení, po chvilce se uklidnil a nechal se od nás i pohladit. Dalším živočichem, kterému se dostalo cti se s námi sblížit, byla suchozemská želvička, která vykouzlila Vláďovi velký úsměv. Možná to bylo způsobeno lechtáním jejich nohou na Vláďovi dlaně, anebo se mu zdálo veselé, jak se rozvážně pohybuje i s krunýřem.

Důležité je, že se zde dětem náramně líbilo a užívaly si společnost zvířecích mazlíčků a vstřebávaly nové podněty. Byl to pro nás tak ojedinělý zážitek. Moc děkujeme za úžasnou trpělivost, čas i vstřícnost majitelům. Gabriela Faltýnková a třída 1. P

Další fotografie jsou k dispozici ve fotogalerii - měsíc duben.

Zpět