11. ročník soutěže Praskačský zpěváček 2012

26.04.2012 18:08

V úterý 24. dubna 2012 jsme se společně s pěti žáky z naší školy zúčastnili soutěže ve zpěvu „Praskačský zpěváček“. Tento rok naší školu reprezentovali Samuel Hübl, Simona Kubíčková, Nikola Ondráčková, Jakub Štaier a Jana Veselá. Vyrazili jsme ráno společně automobilem zařízení do Praskačky.

Tematicky byla letos celá soutěž zaměřena na pohádku Ferda Mravenec, a tak nás hned u vchodu vítal Brouk Pytlík. Místnost, kde celá soutěž probíhala, byla vyzdobena nejrůznějšími kresbami z pohádkové knihy Ondřeje Sekory a Ferdu měly děti namalovaného i na diplomech. Během dopoledne jsme si po slavnostním přivítání paní starostkou i paní ředitelkou základní školy poslechli žáky čtvrtých tříd, kteří soutěžili jako první. V této kategorii soutěžilo 19 žáků a jejich výkony byly opravdu vyrovnané. Moc se nám všem líbil klučina, který ve svých 10 letech zpíval píseň od Jaroslava Uhlíře: „Ani k stáru“ a sám se doprovázel na kytaru. Během soutěžení žáků 5. tříd jsme vyrazili na malou procházku, abychom trochu poznali i krásy okolí.

Okolo půl dvanácté jsme pak konečně přišli na řadu v soutěži. Všichni měli před svým vystoupením sice trému, ale zpívání zvládli výborně. Odměnou jim byl nejen potlesk ostatních dětí, které nás přišly podpořit, ale také pamětní list a malý dárek, který za svou účast v soutěži získali. Asi do půl jedné jsme čekali na vyhlášení výsledků. A jak to dopadlo? Na prvním místě se umístila Simona Kubíčková, na druhém místě Nikola Ondráčková a na třetím místě Jana Veselá. Chlapci ale také nepřišli zkrátka, protože získali diplom se zvláštním oceněním. Jakub za radostný zpěv a Samuel za náročný a dlouhý text. A kromě diplomů si všichni také odvezli ještě mnoho zajímavých dárků.

Celá soutěž proběhla v opravdu příjemném duchu a moc jsme si užili tu příjemnou atmosféru, která celou dobu panovala. Ještě druhý den všichni nadšeně povídali o tom, jak se jim zpívání vydařilo a jak se kdo umístil. Všichni se těšíme, že příští rok budeme moci opět vyrazit soutěžit do Praskačky na 12. ročník soutěže. 

Mgr. Ludmila Poskonková

Zpět