Den matek a přáníčka pro maminky žáků z partnerské školy

07.05.2012 19:45

Všichni se jistě těšíme, až tuto neděli 13. května popřejeme svým maminkám k jejich svátku. Kromě maminek našich žáků jsou tu také maminky, které pomáhají, aby se nám hezky spolupracovalo na našem projektu „Nové příběhy o pejskovi a kočičce“, a to maminky žáků naší partnerské školy. Slovenské maminky se starají o své děti a přitom si najdou ještě čas, aby se zapojily např. tím, že v rámci projektu čtou svým dětem ve třídě pohádky. My jsme si pro ně ve škole připravili překvapení. Všem slovenským maminkám jsme nakreslili jedno velké přání, kde je na obrázku motiv dítěte, které předává srdíčko mamince. 

Moje milá matičko,
dávám Ti své srdíčko.
Hubičku Ti z lásky dám,
protože Tě rád/a mám.

Chtěli jsme udělat radost všem maminkám, které se aktivně podílí na projektu, a těmto maminkám jsme vyrobili speciální a jedinečná přáníčka. Protože je venku krásně a na kytičkách poletují motýlci, rozhodli jsme se vystříhat z papíru přání ve tvaru motýlka. Většina dětí byla na škole v přírodě i s pejskem a kočičkou, takže jsme zapojili všechny děti, které ve třídách zůstaly.

Ve třídě I. SA pomáhali oba Honzové, Jára, Hanička a Jirka. Přáníčka vystříhali z papíru a vybarvili pastelkami. Ve IV. P se zapojili oba Tomášové, také oni pomáhali vybarvovat motýlky. Ve třídě I. P Péťa vybarvovala motýlka voskovými pastelkami a v VI. Z Robert, Eliška a Ája vybarvili motýlky pastelkami. Ondru napadlo kromě pastelek zapojit i barvičky v tubičce, kdy motýlka zkrášlil barevnými kolečky.

Všechny děti se moc snažily, a na naší společné práci to bylo vidět. Zapojili se i paní učitelky a asistentky, které dětem pomáhaly. Moc jim děkuji, že stihly i při vyrábění pořídit hezké fotky, abyste se i vy mohli přesvědčit o naší píli. Všechna přáníčka i jedno velké jsme dali do obálky a žáci třídy VI. Z se s paní učitelkou vydali na poštu, aby přáníčka v obálce poslali na Slovensko.

Nejen maminkám žáků naší partnerské školy, ale i maminkám našich žáků a vůbec všem maminkám a babičkám přejeme, abyste si užily Den matek.

Gabriela Faltýnková

Zpět