Prosinec - Mikuláš, vánoční pohlednice a divadelní představení

07.12.2011 19:06

V prosinci nás provází projektem příběh o pejskovi a kočičce "Jak to bylo na Vánoce". K tomuto příběhu se váže několik společných aktivit.

Jedná se zejména o povídání si o Mikuláši, zpívání písniček a říkanek, dále výměna vánočních pohlednic a návštěva divadelních představení. Budeme nadále pokračovat v psaní společného příběhu o pejskovi a kočičce a také v psaní deníčků.

Mikukáš ve škole:

Návštěva divadelního představení:

Vzhledem k tomu, že čerti kočičku neodnesli, protože je moc hodná, mohli jsme jí vzít s sebou na výlet. Aby to ale pejskovi nebylo líto, vzali jsme ho s sebou také. Venku to zatím pořád ještě nevypadá, že by už měla převzít vládu paní Zima, ale Vánoce se kvapem blíží.

V úterý 6. prosince jsme se vydali zkoumat, jak to bylo s narozením Ježíše Krista. Šli jsme do Adalbertina na představení brněnského Divadla Špílberg „Jozífek a Maruška mají děťátko“. Zajímavou formou jsme se seznámili s postavami Ježíšova okolí, dozvěděli jsme se, jak to bylo před jeho narozením, a zjistili jsme, jak to bylo, když byl ještě malý. Po skončení představení jsme si dovolili vystoupit na pódium a vyfotili se s našimi kamarády Ájou a Edem před chlévem s jesličkami. Ani se nám z divadla zpátky do školy nechtělo.

Třída V. P

Zpět